V lednu a únoru je podle tradiční čínské medicíny klíčové soustředit se na posilování ledvin…
Dopřáváte tělu „opravdové“ potraviny?
Dopřáváte tělu „opravdové“ potraviny, které mu dávají sílu a životní energii?
V dnešní době většina lidí stále konzumuje potraviny s přemírou bílé mouky, cukru, ztužených nebo nasycených tuků, živočišných bílkovin a mnoha umělých doplňkových látek.
Při konzultacích Nastartuj svůj organismus často narážíme na fakt, že hlavní složkou potravy je pšenice, maso a mléčné výrobky…většina z nich ví, že to není optimální :) Našim klientům zásadně netvoříme jídelníčky, ale probereme si nimi zásadotvorné stravování a poradíme, jaké potraviny ubrat, jaké naopak přidat. Jak „odkyselit“ organismus a získat tak ROVNOVÁHU. Nezapomínáme ani na důležitý pitný režim!
Rád/a bych se poradila, zda dopřávám tělu výživu, kterou potřebuje?
Přehnaná konzumace překyselujících potravin vede k překyselení těla, které má za následek nejrůznější tzv. civilizační choroby jako je nadváha, onemocnění srdce a krevního oběhu, diabetes, alergie, dna, revma, vypadávání vlasů, kožní potíže, trávicí potíže…
Investujte do sebe a do svého zdraví tím, že se budete stravovat tak přirozeně, jak je to jen možné! Denní plnohodnotná strava by se měla skládat přibližně z 80% z potravin tvořících zásady a z 20% z potravin tvořících kyseliny!
Přehled zásadotvorných a kyselinotvorných potravin
Potraviny, které silně tvoří zásady – konzumovat nejčastěji
- zeleninové šťávy
- pšeničné klíčky
- bylinkový čaj 7×7 (již brzy v našem e-shopu)
- zelenina a listový salát jako např. okurky, zelí, čerstvé pampelišky, endivie, rajčata, cukety, tykev, mrkev, ředkvičky, kedlubny, pórek, polní salát, lilek, celer, brambory, bílé fazole, rukola atd.
- omnimolekulární rostlinné potraviny, např. WurzelKraft (již brzy v našem e-shopu)
- slunečnicová semena
Potraviny slabě tvořící zásady – konzumovat často
- plody jako např. fíky, rozinky, banány, citróny, melouny, třešně, hroznové víno, meruňky, broskve, jahody, angrešt, maliny, borůvky atd.
- podmáslí
- výběrové nebo čerstvé syrové mléko
- quinoa, amarant, špalda, jáhly, kroupy, pohanka
- klíčky špaldy
- obilná káva
- avokádo
- med
- čočka, hrách, zelené a žluté fazole
Potraviny slabě tvořící kyseliny – konzumovat omezeně
- ovocné šťávy
- lískové oříšky, vlašské ořechy, sladké mandle
- pšeničná celozrnná mouka
- žitná celozrnná mouka
- celozrnný „knäckebrot“
- celozrnný chléb
- výrobky z celozrnného šrotu
- máslo
- tvaroh
- jogurt
- rýže, loupaná, vařená
- burské a paraořechy
Potraviny a poživatiny silně tvořící kyseliny – snažit se nekonzumovat!!!
- zrnková káva
- černý čaj
- alkohol
- všechny nápoje typu cola a limonáda
- živočišné bílkoviny jako např. maso, uzeniny, ryby – 3x týdně
- „fast food“ a hotová jídla
- většina mléčných výrobků, jako např. tvrdý sýr atd.
- průmyslový cukr, sladidla a sladkosti
- bílá mouka a výrobky z ní
+420 727 938 729
info@kpclinic.cz
Informace pro tento článek čerpány z www.regenerujte.cz
Comments (0)