Skip to content

Syndrom zvýšené propustnosti střev – jak ho řešit

Klasická medicína – užívá termín „propustné střevo“ pro závažné střevní onemocnění, při kterém dochází k perforaci sliznice střev či žaludku. To vede k život ohrožujícím střevním infekcím, vysokým horečkám a sepsi.

Ano, propustné střevo je velmi závažným onemocněním. Může souviset s vředy pronikajícími do hloubky žaludeční sliznice. Může být způsobeno bakteriemi E-coli, které vytváří „hnízda“ ve sliznici střev a jinými patogeny…

Termín „propustné střevo“ se diagnostikuje v případě, pokud výše uvedené stavy naruší sliznici gastrointestinálního traktu a umožní patogenům proniknout do krevního řečiště!

Druhou stranou problematiky je alternativní – celostní pojetí zvýšené propustnosti střev:

Podle ní jde o postižení, kdy plísně, houby (Candida) či jiné bakterie provrtávají do střevní sliznice drobné otvory, jimiž pronikají nepatrná množství toxinů a způsobují četné potíže…AVŠAK gastrointestinální obtíže, jež jsou důsledkem zvýšené propustnosti střev, jsou způsobeny PERMEABILITOU AMONIAKU, což je třetí strana celé záležitosti!

PERMEANBILITA AMONIAKU – propustnost amoniaku

Jde o skutečný jev a nejprve je vhodné si popsat, jak tělo zpracovává potravu:

  • Při jídle se potrava dostává do žaludku, kde začíná trávení

Žvýkejte stravu pomalu, aby se sousto smísilo s dostatkem slin, započne první fáze trávení ještě v dutině ústní. Jezte pomalu a bez stresu.

  • Potraviny bohaté na bílkoviny – maso, ořechy, luštěniny…se v žaludku tráví pomocí kyseliny chlorovodíkové – solné a enzymů, jež štěpí bílkoviny na jednodušší formy, které jsou dále tráveny a asimilovány (přeměňovány) ve střevech

Pokud je vše v pořádku a máme dostatečné množství kyseliny chlorovodíkové, probíhá tento proces hladce…

ALE…jestliže je koncentrace kyseliny chlorovodíkové – solné v žaludku snížena, není trávení dostatečné. Bílkoviny se dostanou do střev dostatečně nerozštěpeny, aby buňky mohly využít jejich živiny, ale zůstávají na místě – ve střevě, kde se kazí…

Dochází ke hnilobným procesům ve střevech, při kterých vzniká PLYNNÝ AMONIAK.

AMONIAK – toxický plyn, který vzniká ve střevech má schopnost vypařit se ze střev do krevního oběhu! Tento jev nazýváme PERMEANBILITA AMONIAKU.

Příznaky propustnosti amoniaku:

  • Nadýmání, trávicí potíže
  • Únava, malátnost, úzkosti
  • Kožní projevy
  • Neklidný spánek a další potíže…

Trpíte-li refluxem, tak jej způsobují kyselé šťávy žaludku, které vytěsňují tolik potřebnou kyselinu chlorovodíkovou.

 

Příčinou úbytku kyseliny chlorovodíkové číslo 1 je ADRENALIN, který produkují nadledvinky.

Nadledviny produkují 56 různých typů adrenalinu podle toho, na jaké situace a emoce reagují.

  • Stres, strach, zloba, pocit viny a studu, deprese, úzkost – poškozují různé části těla a zároveň snižují sekreci kyseliny chlorovodíkové. Poškozují zdravé bakterie a podporují růst těch nepříznivých.
  • Dlouhodobé užívání chemických léků – ATB, imunosupresiva, protiplísňové léky a další medikamenty narušují rovnováhu v žaludku.
  • Zvýšený příjem bílkovin ve stravě, potravin obsahující tuky a cukry mají také škodlivý vliv na tvorbu kyseliny chlorovodíkové

JAK PODPOŘIT NADLEDVINY – odkaz na článek.

Toto všechno vede k „vyhoření“ žaludeční kyseliny a oslabení trávicích enzymů. Nevěste hlavu, poradíme vám, jak obnovit sekreci kyseliny chlorovodíkové :)

 

OBNOVA KYSELINY CHLOROVODÍKOVÉ

Postup je jednoduchý:

KAŽDÝ DEN NA LAČNO VYPÍT 200-500ML ČERSTVÉ CELEROVÉ ŠTÁVY (z řapíkatého celeru).

  • Čerstvá šťáva je jedním z nejúčinnějších prostředků obnovy trávicího traktu
  • Žaludek si žádá čistou a samotnou šťávu z řapíkatého celeru

POSTUP:

  • Omyjte svazek čerstvého řapíkatého celeru
  • Vymačkejte šťávu – nic nepřidávejte
  • Okamžitě vypijte, než zoxiduje
  • Pijte ráno na lačno – podpoří trávení potravy po celý den

Účinky celerové šťávy obsahují sloučeniny sodíku, jež jsou navázány na celou řadu stopových minerálů a živin. Měli byste vědět, že trávicí potíže se nevyskytují izolovaně, ale často jich bývá několik najednou. Další možné příčiny můžete zjistit na biorezonančním přístroji BICOM OPTIMA. 

 

 

Za tým KP clinic

Ing. Romana Pleskotová

Čerpáno z knihy: Mystický léčitel, autor Anthony William

Comments (0)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top