Skip to content

Strava při překyselení

Překyselení organismu způsobuje mnoho nemocí, rovněž zbavuje tělo minerálů…Tím jej velmi snadno může uvést do nerovnováhy. To se děje proto, že organismus chce minerály neutralizovat kyseliny. Jenže se mu to nedaří, tudíž si jich bere více a více ze zásob…

Jak vzniká kyselost v organismu?

Vzniká každý den procesem trávení – překvapivě. Ještě věříte tomu, že překyselení je fake…???

Organické kyseliny se tvoří zejména ze sacharidů. Především jde  kyselinu močovou, šťavelovou, mléčnou, mravenčí a octovou. Pokud tyto kyseliny nejsou odbourány zdravými ledvinami, do značné míry se zrychlí překyselení těla.

Metabolickým zpracováním bílkovin, i těch z rostlinných zdrojů, se odštěpuje amoniak a následně vzniká kyselina močová. Její krystalky se podílejí na tvorbě ledvinových kamenů, usazují se v kloubech a způsobují bolestivou dnu.

f4768411Velmi často překyselení v KP clinic spojujeme i s narušenou funkcí žaludku – tedy problémy s trávením a pálením žáhy. Sníženou funkci žaludku dokážeme odhalit na biorezonanci Sensitiv Imago 530. Žaludek produkuje kyselinu solnou. Pokud naše strava není dostatečně zásaditá, žaludek více pracuje a rozkládá sůl v těle tak, že vytvoří zásaditou směs. Ovšem při tomto procesu vznikne také nadbytečné množství žaludeční šťávy – tím vzniká pálení žáhy. Pokud tento problém neřešíme, přidáme pravidelný stres, mohou se kyseliny časem „přesunout“ do dvanáctníku, kde vzniknou vředy.

Překyselení organismu způsobují také negativní emoce – stres, zloba, agrese…

Jak odkyselit organismus?

Prvním krokem by rozhodně měl být zdravý – zásaditý jídelníček. Jako doplněk skvěle slouží bylinky či jiné přírodní směsi – poradíme při konzultacích v KP clinic.

 

Relaxace, meditace, zklidnění a především láska k sobě mohou být dalším účinným prostředkem, který nám dokáže rovnováhu v těle zvládnout.

Zásaditá strava

Zařaďte do jídelníčku více ovoce, zeleniny v syrovém stavu. Přidejte klíčky, ořechy, semínka, oleje a citrusy. Vyhněte se cukrům, kofeinu, energetickým nápojům, džusům, bílému pečivu a soli. Nezapomínejte na pitný režim, aby se kyseliny mohly lépe vyplavit. Nejlepší je čistá voda a kvalitní zelený čaj.

Tip KP clinic – Mandlové mléko – zásada, která tělu dodá navíc vápník, hořčík, fosfor a draslík

Rozdrtíme 100g oloupaných mandlí a min. 3 hodiny louhujeme v 750ml vody. Občas promícháme. Poté nalijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme, dokud nevznikne pěnivý nápoj. Přecedíme. Pijeme nebo přidáváme do musli či kaší jako náhrada kravského mléka :)


Další vhodné potraviny vám rádi přidáme do individuálního plán při zjištění stavu „kyselosti“ Vašeho organismu.

Za tým KP clinic

Romana Pleskotová

www.kpclinic.cz

 

Back To Top