skip to Main Content

Jak řešit záněty!

Každý z nás se již se zánětem v životě potkal. Třeba podvrtnutý kotník – okamžitě místo zranění oteče. To je zánět. Takto nám tělo sděluje, že se děje něco špatného, a chrání se před dalším poškozením jednoduchým vystláním postiženého místa. Akutní zánět také pomáhá k ozdravenému procesu tím, že odstraňuje mrtví buňky a podporuje regeneraci buněk nových.

Ovšem velký rozdíl je mezi akutní a chronický zánětem. Když zánět začne být chronický, není to již přirozená reakce imunitního systému k vyléčení těla, ale ZDE ZAČÍNÁ POČÁTEK NEMOCÍ!

Jak řešit záněty?

Začneme vyloučení cukru a mírnějším pitím alkoholu. Odlehčíme stravu, kam zařadíme více zeleniny, ovoce a zdravých tuků – především Omega 3! Průmyslově vyráběné jídlo vyloučíme úplně.

  • Pokud nemáte dostatek slunečního svitu, doplňujte vit. D (ideálně v přírodní formě)
  • Zázvor – má protizánětlivé účinky, ulevuje od bolesti a tiší žaludek
  • Bromelain – vyskytuje se v ananasu, je to enzym, který zklidňuje záněty
  • Kadidlovník – obsahuje boswelové kyseliny, které významně snižují zánětlivost
  • Resveratrol – antioxidant
  • Oleje z ryb – obsahují Omega 3 mastné kyseliny a DHA
  • Kurkuma – vynikající protizánětlivé účinky

Užívejte protizánětlivé potraviny:

  • Kvašené pokrmy a nápoje – kvalitní bílé jogurty, kimči, kysané zelí, kefír…
  • Potraviny obsahující Omega 3 – ryby, oříšky, semínka…
  • Krůtí maso – obsahuje tryptofan, který zvyšuje hladinu serotoninu v nervovém systému a zahání depresi. Selenium má protizánětlivé vlastnosti.
  • Hořká čokoláda – ideálně 70% a výše…chemické složky v hořké čoko pomáhají snižovat C-reaktivní protein a podporují protizánětlivost…
  • Zelený čaj – ulevuje od stresu a působí protizánětlivě
  • Luštěniny – fazole a cizrna…

Aby ve vašem těle nevznikaly další záněty, vyhněte se následujícím potravinám:

  • CUKRY – především jednoduché sacharidy v podobě rafinovaného cukru
  • KUCHYŇSKÉ OLEJE – běžné kuchyňské oleje se k vaření používají, mají vysoký obsah Omega 6 a min. Omega 3. Omega 6 bývají příčinou zánětů (jsou ve velkém množství i v pečivu a v průmyslově vyráběných potravinách), zatímco Omega 3 se doporučují jako úleva od zánětů. Používejte olivový olej, kokosový olej, máslo Gí…
  • ČERVENÉ A ZPRACOVANÉ MASO – tyto masa obsahují molekuly, které v těle vyvolávají imunitní reakci. Jezte raději drůbež a ryby.
  • ALKOHOL – jeho každodenní konzumace…
  • MLETÁ OBILNÁ ZRNA – neobsahují žádné živiny a vlákninu, naopak obsahují lepek, který způsobuje imunitní reakce. Jezte celozrnné obiloviny.
  • POTRAVINY S UMĚLÝMI PŘÍSADAMI A KONZARVANTY!

Všechny tyto potraviny obsahují látky, které způsobují záněty. I když nemáte možnost se jim zcela vyhnout, snažte se alespoň výrazně omezit jejich konzumaci. Přidejte protizánětlivé potraviny a doplňky stravy.

TRÁPÍ VÁS CHRONICKÉ NEMOCI, objednejte se do KP clinic a společnými silami eliminujeme ZÁNĚT ve vašem těle.

Metodou Bicom Optima v KP clinic velmi často měříme zánět u klientů, kteří se dlouhodobě potýkají s různými nemocemi. Zjistíme, ve kterém orgánu zánět je a většinou i, co ho způsobuje (plísně, viry, bakterie, toxiny…). Následně frekvenčními kompenzacemi působíme na ložisko zánětu i na zánět obecně, konzultujeme stravu a doporučíme doplňky stavy, které přímo působí naproti-zánětlivost v těle!

 

Za tým KP clinic

Ing. Romana Pleskotová

www.kpclinic.cz

Čerpáno z knihy: Zázrak regenerativní medicíny, autorka Elisa Lottor, Ph.D., H.M.D. 

This Post Has 0 Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top