Citrón je velmi populární při nachlazení díky svým bohatým zdrojům vitamínu C a antioxidačním účinkům…
Jak řešit záněty!
Každý z nás se již se zánětem v životě potkal. Třeba podvrtnutý kotník – okamžitě místo zranění oteče. To je zánět. Takto nám tělo sděluje, že se děje něco špatného, a chrání se před dalším poškozením jednoduchým vystláním postiženého místa. Akutní zánět také pomáhá k ozdravenému procesu tím, že odstraňuje mrtví buňky a podporuje regeneraci buněk nových.
Ovšem velký rozdíl je mezi akutní a chronický zánětem. Když zánět začne být chronický, není to již přirozená reakce imunitního systému k vyléčení těla, ale ZDE ZAČÍNÁ POČÁTEK NEMOCÍ!
Jak řešit záněty?
Začneme vyloučení cukru a mírnějším pitím alkoholu. Odlehčíme stravu, kam zařadíme více zeleniny, ovoce a zdravých tuků – především Omega 3! Průmyslově vyráběné jídlo vyloučíme úplně.
- Pokud nemáte dostatek slunečního svitu, doplňujte vit. D (ideálně v přírodní formě)
- Zázvor – má protizánětlivé účinky, ulevuje od bolesti a tiší žaludek
- Bromelain – vyskytuje se v ananasu, je to enzym, který zklidňuje záněty
- Kadidlovník – obsahuje boswelové kyseliny, které významně snižují zánětlivost
- Resveratrol – antioxidant
- Oleje z ryb – obsahují Omega 3 mastné kyseliny a DHA
- Kurkuma – vynikající protizánětlivé účinky
Užívejte protizánětlivé potraviny:
- Kvašené pokrmy a nápoje – kvalitní bílé jogurty, kimči, kysané zelí, kefír…
- Potraviny obsahující Omega 3 – ryby, oříšky, semínka…
- Krůtí maso – obsahuje tryptofan, který zvyšuje hladinu serotoninu v nervovém systému a zahání depresi. Selenium má protizánětlivé vlastnosti.
- Hořká čokoláda – ideálně 70% a výše…chemické složky v hořké čoko pomáhají snižovat C-reaktivní protein a podporují protizánětlivost…
- Zelený čaj – ulevuje od stresu a působí protizánětlivě
- Luštěniny – fazole a cizrna…
Aby ve vašem těle nevznikaly další záněty, vyhněte se následujícím potravinám:
- CUKRY – především jednoduché sacharidy v podobě rafinovaného cukru
- KUCHYŇSKÉ OLEJE – běžné kuchyňské oleje se k vaření používají, mají vysoký obsah Omega 6 a min. Omega 3. Omega 6 bývají příčinou zánětů (jsou ve velkém množství i v pečivu a v průmyslově vyráběných potravinách), zatímco Omega 3 se doporučují jako úleva od zánětů. Používejte olivový olej, kokosový olej, máslo Gí…
- ČERVENÉ A ZPRACOVANÉ MASO – tyto masa obsahují molekuly, které v těle vyvolávají imunitní reakci. Jezte raději drůbež a ryby.
- ALKOHOL – jeho každodenní konzumace…
- MLETÁ OBILNÁ ZRNA – neobsahují žádné živiny a vlákninu, naopak obsahují lepek, který způsobuje imunitní reakce. Jezte celozrnné obiloviny.
- POTRAVINY S UMĚLÝMI PŘÍSADAMI A KONZARVANTY!
Všechny tyto potraviny obsahují látky, které způsobují záněty. I když nemáte možnost se jim zcela vyhnout, snažte se alespoň výrazně omezit jejich konzumaci. Přidejte protizánětlivé potraviny a doplňky stravy.
TRÁPÍ VÁS CHRONICKÉ NEMOCI, objednejte se do KP clinic a společnými silami eliminujeme ZÁNĚT ve vašem těle.
Metodou Bicom Optima v KP clinic velmi často měříme zánět u klientů, kteří se dlouhodobě potýkají s různými nemocemi. Zjistíme, ve kterém orgánu zánět je a většinou i, co ho způsobuje (plísně, viry, bakterie, toxiny…). Následně frekvenčními kompenzacemi působíme na ložisko zánětu i na zánět obecně, konzultujeme stravu a doporučíme doplňky stavy, které přímo působí naproti-zánětlivost v těle!
Za tým KP clinic
Ing. Romana Pleskotová
Čerpáno z knihy: Zázrak regenerativní medicíny, autorka Elisa Lottor, Ph.D., H.M.D.
Comments (0)